Workshop: Strategic Workforce Management 2.0: waarom ABN AMRO van functies naar skills draait en hoe.

ABN AMRO timmert al jaren aan de weg met strategische personeelsplanning. Typerend is een aanpak waarbij alles begint met het vertalen van de toekomstige gewenste situatie naar concreet gedrag, kennis en vaardigheden. Pas als de aanleiding, bv. een strategiewijziging, helemaal is uitgewerkt naar zijn impact op medewerker en organisatie, wordt de vraag gesteld: is your workforce fit for purpose?

 

Het traditionele beeld bij ‘workforce’ is er een van bestaande of in de toekomst verwachte functies. En functies kun je beschrijven, tellen en forecasten. Maar deze benadering kent een keerzijde. Functies verhouden zich als ‘concept’ steeds minder goed tot de werkelijkheid van zeer snelle verandering in gewenste kennis en vaardigheden en organisatievormen. Wat is het antwoord van strategische personeelsplanning daarop?

 

In deze workshop gaat Stijn de Vries in op de vraag hoe ABN AMRO de draai naar skills based personeelsplanning denkt te gaan maken. Aan de hand van voorbeelden uit het recente verleden deelt hij learnings en pitfalls en wordt u meegenomen in de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van werken op basis van critical skills, van identification tot s measurement. Ook de rol van people analytics zal daarbij aan bod komen.

HR Academy is een merk van
MindCampus B.V
Blijf op de hoogte